Botox tandenknarsen

Botox® is een bewezen effectieve behandeling voor tandenknarsen (ook wel bruxisme genoemd). Bij tandenknarsen is er overactiviteit van de kauwspier. Deze zogenaamde masseter spier is daardoor vaak vergroot. Hierdoor kan er een verdikte, mannelijk ogende kaak ontstaan. Daarnaast kan het leiden tot overmatige slijtage van de kiezen.

Door de kauwspier te injecteren met Botox®, wordt de spieractiviteit minder. De klachten verminderen of verdwijnen. Daarbij blijft de kauwfunctie intact.


Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd om van het tandenknarsen af te komen, waaronder speciale bitjes van de tandarts. Als dat niet helpt, is een proefbehandeling met Botox® een goed idee.  

 

MAAK EEN AFSPRAAK

U maakt een afspraak op het spreekuur van Kliniek Cosmetiek in het Diakonessenhuis, locatie Utrecht, Zeist of Doorn, door te bellen naar 088-2506357 of een email te sturen aan mpc@diakhuis.nl. U kunt ook zelf in de online agenda plannen:


Afspraak inplannen

 

DE BEHANDELING

De Botox® behandeling gebeurt poliklinisch en duurt 15 minuten. U kunt direct erna weer naar huis of naar uw werk. De eerste paar uur lijkt het alsof u door muggen gestoken bent: de injecties laten kleine zwellinkjes en lichte roodheid achter. Na een paar uur is dat verdwenen. 

De eerste effecten zijn merkbaar na 2 dagen, en na 2 weken is het maximale resultaat zichtbaar.

 

VEILIGHEID

Botox® wordt al meer dan 40 jaar toegepast in de medische wereld, zoals bij spasme of een overactieve blaas. De lange termijn effecten van Botox® zijn zeer goed onderzocht en veilig gebleken. Vanzelfsprekend is het erg belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een specialist met ervaring op dit gebied.

 

VEILIG EN VERTROUWD BIJ KLINIEK COSMETIEK IN HET DIAKONESSENHUIS

Onze plastisch chirurgen zijn zeer ervaren, zowel in cosmetische chirurgie als in de behandeling met injectables, zoals Botox® en fillers. Wilt u lezen over de ervaring van anderen met onze plastisch chirurgen? Bekijk dan de reviews op Zorgkaart Nederland van:

 

Kies voor de veiligheid en het vertrouwen van Kliniek Cosmetiek in het ziekenhuis.

Voor de behandeling
Na de behandeling

Vergoeding en Kosten

Botox® bij tandenknarsen kost €350,-.

 


Bekijk tarieven

Voor en na foto’s

Injectables

Wat wil je zien
  • Botox tandenknarsen
  • Foto’s van andere behandelingen
Naar de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling

Tarieven Botox tandenknarsen

Kliniek Cosmetiek

Botox® bij tandenknarsen € 350,-

Het eerste consult is kosteloos.

 

Een Botox® behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.