Borstprothese wissel

Hoe lang gaan borstprothesen mee? Dit verschilt per persoon. Gemiddeld is het na 15 jaar nodig om de prothesen te vervangen. Het vervangen van borstprothesen is maatwerk. Door de jaren heen kan de borst namelijk veranderd zijn. Soms is naast een prothesewissel ook een borstlift nodig, of een correctie van uitgezakte borstprothesen.

 

Wanneer is een prothesewissel nodig?

Borstprothesen gaan niet het hele leven mee. In de praktijk worden borstprothesen na 10 tot 30 jaar vervangen. Er zijn verschillende redenen om voor een prothesewissel te kiezen:

- Kapselvorming, waardoor vormverandering en/of pijnklachten

- Wens tot andere cupmaat

- Defecte prothese

- Uitzakken van de prothesen (dit wordt bottoming out genoemd, zie foto)

 

MAAK EEN AFSPRAAK

U maakt een afspraak op het spreekuur van Kliniek Cosmetiek in het Diakonessenhuis, locatie Utrecht, Zeist of Doorn, door te bellen naar 088-2506357 of een email te sturen aan mpc@diakhuis.nl. U kunt ook zelf in de online agenda plannen:


 

Tijdens de afspraak vertelt u over uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg onderzoekt uw borsten en neemt de maten op. Met u wordt besproken of dezelfde of een andere maat prothese gewenst is. Bij verslapte huid kan een borstlift in combinatie met prothesewissel de oplossing zijn. Bij uitgezakte prothesen, is het ook nodig om een hechtdraad-matje in te hechten aan de onderkant van de borst. Dit is een hangmat voor de prothese, om te zorgen dat deze niet opnieuw uitzakt (zie foto voor een voorbeeld). U krijgt uitleg over de operatietechniek, de risico's en het herstel na de operatie. 

 

DE OPERATIE

De prothesewissel van borsten gebeurt onder algehele narcose en duurt ongeveer 60 minuten. Weet u nog welke maat prothese u heeft? Dan kan vooraf al goed worden bepaald welke nieuwe maat geschikt is. Weet u niet meer welke maat prothese u had? Geen probleem. Uw plastisch chirurg kan tijdens de operatie gebruik maken van pasprothesen, om zo de juiste maat te kunnen bepalen.

Direct na de ingreep krijgt u een ondersteunde beha aangemeten. U mag dezelfde dag nog naar huis.

Als ook een kapsel moet worden verwijderd, dan duurt de operatie ongeveer 90 minuten. Soms is het dan nodig om een drain achter te laten. In die gevallen blijft u 1 nacht opgenomen.

 

Kliniek Cosmetiek maakt gebruik van de borstimplantaten van het merk Mentor.

 

VEILIG EN VERTROUWD BIJ KLINIEK COSMETIEK IN HET DIAKONESSENHUIS

Onze plastisch chirurgen zijn zeer ervaren. Zij voeren jaarlijks honderden borstcorrecties uit. Wilt u lezen over de ervaring van anderen met onze plastisch chirurgen? Bekijk dan de reviews op Zorgkaart Nederland van:

 

Kies voor de veiligheid en het vertrouwen van Kliniek Cosmetiek in het ziekenhuis.

Voor de behandeling
Na de behandeling

Vergoeding en Kosten

Een prothesewissel kan vanaf €3.900,-.

 


Bekijk tarieven

Voor en na foto’s

Borst

Wat wil je zien
  • Borstprothese wissel
  • Foto’s van andere behandelingen
Naar de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling

Tarieven Borstprothese wissel

Kliniek Cosmetiek

Prothesewissel, ronde prothesen € 3.900,-
Prothesewissel, anatomische prothesen € 4.350,-
Prothesewissel, ronde prothesen + verwijderen kapsel € 4.500,-
Prothesewissel, anatomische prothesen + verwijderen kapsel € 4.950,-
Plaatsen ronde prothese (verzekeraar vergoedt kapsel verwijderen) € 1.800,-
Plaatsen anatomische prothese (verzekeraar vergoedt kapsel verwijderen) € 1.900,-

Het eerste consult is kosteloos.

 

Is er sprake van ernstige kapselvorming? Is er een bewezen kapotte prothese? In die gevallen vergoedt de verzekeraar het verwijderen van het kapsel en de prothesen. Het plaatsen van nieuwe prothesen wordt niet vergoed.