Botox overmatig zweten

Botox® is een effectieve en veilige manier om van overmatig zweten af te komen.

Botox® blokkeert prikkeloverdracht van zenuw naar spier, waardoor de activiteit van een behandelde spier wordt geremd. Aangezien spieren rondom de zweetklieren zorgen voor het laten vrijkomen van zweet, kan Botox® dit heel gericht remmen. Op de plaats van injectie van de Botox® voeren de zweetkliertjes dus geen zweet meer af.

 

Overmatig zweten (ook wel hyperhidrosis genoemd) komt vaak voor bij de oksels, maar kan ook voorkomen bij de handen en voeten. Deze gebieden zijn zeer effectief te behandelen. De werking is tijdelijk, want na drie tot zes maanden herstelt de spieractiviteit volledig. De behandeling kan dan probleemloos worden herhaald. De functie van zweten blijft bestaan, omdat de rest van het lichaam normaal blijft zweten.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

U maakt een afspraak op het spreekuur van Kliniek Cosmetiek in het Diakonessenhuis, locatie Utrecht, Zeist of Doorn, door te bellen naar 088-2506357 of een email te sturen aan mpc@diakhuis.nl. U kunt ook zelf in de online agenda plannen:


 

DE BEHANDELING

De Botox® behandeling van overmatig zweten gebeurt poliklinisch en duurt 20 minuten. U kunt direct erna weer naar huis of naar uw werk. De eerste paar uur lijkt het alsof u door muggen gestoken bent: de injecties laten kleine zwellinkjes en lichte roodheid achter. Na een paar uur is dat verdwenen. De injecties in de oksels zijn pijnlijk, als u wilt kunt u een uur voor de behansdeling Emla zalf aanbrengen op de oksels.

De eerste effecten zijn merkbaar na 2 dagen, en na 2 weken is het resultaat maximaal.

 

VEILIGHEID

Botox® wordt al meer dan 40 jaar toegepast in de medische wereld, zoals bij spasme of een overactieve blaas. De lange termijn effecten van Botox® zijn zeer goed onderzocht en veilig gebleken. Vanzelfsprekend is het erg belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een specialist met ervaring op dit gebied.

 

VEILIG EN VERTROUWD BIJ KLINIEK COSMETIEK IN HET DIAKONESSENHUIS

Onze plastisch chirurgen zijn zeer ervaren, zowel in cosmetische chirurgie als in de behandeling met injectables, zoals Botox® en fillers. Wilt u lezen over de ervaring van anderen met onze plastisch chirurgen? Bekijk dan de reviews op Zorgkaart Nederland van:

 

Kies voor de veiligheid en het vertrouwen van Kliniek Cosmetiek in het ziekenhuis.

Voor de behandeling
Na de behandeling

Vergoeding en Kosten

Botox® bij overmatig zweten kost € 425,-.

 


Bekijk tarieven

Voor en na foto’s

Injectables

Wat wil je zien
  • Botox overmatig zweten
  • Foto’s van andere behandelingen
Naar de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling

Tarieven Botox overmatig zweten

Kliniek Cosmetiek

Botox® bij overmatig zweten € 425,-

Het eerste consult is kosteloos.

 

Een Botox® behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.