Gynaecomastie

De psychische impact van borstvorming bij mannen is groot. Een correctie ervan verlicht, zowel lichamelijk als geestelijk.

 

Wat is gynaecomastie

Gynaecomastie is overmatig borstklierweefsel bij mannen. In de puberteit kan dit optreden en spontaan verdwijnen. In sommige gevallen blijft de gynaecomastie bestaan. Meestal wordt er geen oorzaak gevonden. In minderheid van gevallen ontstaat gynaecomastie door medicatiegebruik of drugsgebruik. Overgewicht speelt een rol in borstvorming bij mannen.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

U maakt een afspraak op het spreekuur van Kliniek Cosmetiek in het Diakonessenhuis, locatie Utrecht, Zeist of Doorn, door te bellen naar 088-2506357 of een email te sturen aan mpc@diakhuis.nl. U kunt ook zelf in de online agenda plannen:


Afspraak inplannen

 

Tijdens de afspraak vertelt u over uw klachten en verwachtingen. De plastisch chirurg doet lichamelijk onderzoek. Zo nodig wordt een bloedonderzoek gedaan om de hormonen te onderzoeken. Ook kan een echo en rontgenfoto van de borsten worden genomen.

Bij gynecomastie is één, of een combinatie, van de volgende operatietechnieken mogelijk: wegsnijden klierweefsel, innemen huid, liposuctie. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wordt uitgelegd welke techniek(en) er nodig zijn.

Meestal kan het litteken worden verstopt aan de onderrand van de tepelhof (zie voorbeelden op de voor en na foto's).

De risico's en het herstel na de operatie worden besproken. Een gesprek over gynaecomastie is soms emotioneel beladen. Onze plastisch chirurgen nemen voor u de tijd.

 

DE OPERATIE

Een correctie van gynaecomastie kan soms onder plaatselijke verdoving en soms onder algehele narcose. Dit ligt aan de uitgebreidheid van de gynecomastie. Aan het eind van de operatie wordt een drukband aangelegd. Deze draagt u tenminste 2 weken dag en nacht. 

 

VEILIG EN VERTROUWD BIJ KLINIEK COSMETIEK IN HET DIAKONESSENHUIS

Onze plastisch chirurgen zijn zeer ervaren. Zij voeren jaarlijks honderden borstcorrecties uit. Wilt u lezen over de ervaring van anderen met onze plastisch chirurgen? Bekijk dan de reviews op Zorgkaart Nederland van:

 

Kies voor de veiligheid en het vertrouwen van Kliniek Cosmetiek in het ziekenhuis.

Voor de behandeling
Na de behandeling

Vergoeding en Kosten

Een correctie van gynaecomastie kan vanaf € 3.700,-.


Bekijk tarieven

Voor en na foto’s

Borst

Wat wil je zien
  • Gynaecomastie
  • Foto’s van andere behandelingen
Naar de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling

Tarieven Gynaecomastie

Kliniek Cosmetiek

Gynaecomastie, alleen verwijderen klier € 3.700,-
Gynaecomastie, verwijderen klier en huid € 5.200,-
Gynaecomastie, aanvullende liposuctie + € 700,-

Het eerste consult is kosteloos.

 

In sommige gevallen wordt een operatie van gynaecomastie vergoed door de zorgverzekeraar. Er moet dan sprake zijn van uitgebreide borstvorming en fysieke klachten. De plastisch chirurg doet in die gevallen voor u de aanvraag bij de verzekeraar.