Rectus diastase

Als de spieren in het midden van de buik niet meer goed tegen elkaar zitten, heet dit rectus diastase. Bij vrouwen ontstaat dit meestal na zwangerschap. Het veroorzaakt een bolle buik. Daarnaast geeft diastase rugklachten, doordat de core slapper is geworden. Uiterlijk kan het lijken alsof een vrouw (weer) zwanger is, met vervelende opmerkingen als gevolg. De oplossing is een buikwandcorrectie met herstel van de diastase: de spieren worden weer naar elkaar toegebracht en verstevigd.

 

VOORDELEN VAN EEN Correctie van diastase via buikwandcorrectie

Na het herstel van rectus diastase is uw buik weer platter en heeft deze een mooiere contour, zowel in de kleding als met blote buik. Rugklachten verminderen of verdwijnen. Mogelijk verbeteren ook eventuele klachten van ongewild urineverlies of bekkenpijn.

De correctie van diastase gebeurt via een buikwandcorrectie, waarbij het litteken aan de onderkant van de buik wordt gemaakt. Zo ligt het litteken verstopt binnen het ondergoed en de zwemkleding.  

 

MAAK EEN AFSPRAAK

U maakt een afspraak op het spreekuur van Kliniek Cosmetiek in het Diakonessenhuis, locatie Utrecht, Zeist of Doorn, door te bellen naar 088-2506357 of een email te sturen aan mpc@diakhuis.nl. U kunt ook zelf in de online agenda plannen:


Afspraak inplannen

 

Tijdens de afspraak vertelt u over uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg onderzoekt uw buik. U krijgt uitleg over de operatietechniek, de risico's en het herstel na de operatie. Heeft u vragen? Onze plastisch chirurgen nemen hiervoor de tijd!

 

DE OPERATIE

Het herstel van rectus diastase gebeurt onder algehele narcose en duurt 90 tot 120 minuten. U mag de volgende dag naar huis en draagt dan drukkleding. 

 

VEILIG EN VERTROUWD BIJ KLINIEK COSMETIEK IN HET DIAKONESSENHUIS

Onze plastisch chirurgen zijn zeer ervaren. Zij hebben jarenlange ervaring met rectus diastase. Wilt u lezen over de ervaring van anderen met onze plastisch chirurgen? Bekijk dan de reviews op Zorgkaart Nederland van:

 

Kies voor de veiligheid en het vertrouwen van Kliniek Cosmetiek in het ziekenhuis.

Voor de behandeling
Na de behandeling

Vergoeding en Kosten

Correctie van rectusdiastase kan vanaf €6.600,-


Bekijk tarieven

Voor en na foto’s

Lichaam

Wat wil je zien
  • Rectus diastase
  • Foto’s van andere behandelingen
Naar de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling
Voor de behandeling
Na de behandeling

Tarieven Rectus diastase

Kliniek Cosmetiek

Correctie diastase, volledige buikwandcorrectie € 6.600,- € 6.950,- met liposuctie
Correctie diastase, fleur-de-lis buikwandcorrectie € 7.300,- € 7.650,- met liposuctie
Correctie diastase, rondom buikwandcorrectie € 11.400,- €12.100,- met liposuctie

Het eerste consult is kosteloos.

 

Een correctie van rectus diastase wordt niet vergoed door de verzekeraar, u dient de operatie zelf te betalen.

De plastisch chirurgen van Kliniek Cosmetiek hebben jarenlange ervaring met de behandeling van rectus diastase. Helaas wordt diastase nog steeds door veel zorgverleners gemist als oorzaak voor een bolle buik en rugklachten. 

 

Om meer bekendheid te geven aan diastase, hebben onze plastisch chirurgen het Centrum voor Diastase opgericht. In dit centrum is alle expertise omtrent de zorg van diastase gebundeld. Zo is er een intensieve samenwerking met fysiotherapeuten. Zij kunnen u kunnen begeleiden in de voorbereiding op de operatie en in het herstel na de operatie.

 

Naast de operatie van rectus diastase, is er aandacht voor wetenschappelijk onderzoek. Hopelijk draagt dit eraan bij dat er meer kennis en (be)grip komt op rectus diastase.


Naar website